diumenge, 21 de març del 2010

Activitats de la 21a setmana (del 15 al 18 de març del 2010)

Aquesta darrera setmana l’hem començada comentant les correccions de les descripcions. Heu d’animar-vos i tenir en compte que, malgrat les errades que hi havia, heu millorat molt en l’expressió escrita des que vam començar el curs.

Després d’aquestes correccions, hem continuat treballant les preposicions. N’hem acabat el tema corresponent i hem repassat gràcies a les fitxes de l’Optimot que us vaig passar impreses. A més, hem corregit els exercicis 1, 2, 3, 6, 7, 9, 10 i 11 de les pàgines 258 a 261.

Finalment, hem fet la lectura de dos textos apareguts darrerament a la premsa: “L’últim parlant”, de Joan F. Mira, i “El bilingüisme d’uns i d’altres”, de Marta Fuxà i Biel Pons (els podeu recuperar clicant els enllaços). Del primer text, n’hem observat les parts en què el podem dividir i, del segon, n’hem corregit alguns aspectes de puntuació. A més a més, heu de fer una opinió personal (entre mitja plana i una plana) del tema que tracten els dos articles. Tant se val si és l’opinió real que en teniu o és una opinió figurada, però l’heu d’argumentar. El proper dia ens dedicarem a acabar-los de comentar i començarem a treballar l’expressió oral a partir de les idees que se’n desprenen: l’ecologisme lingüístic, la diversitat de llengües al món i la mort de les llengües.